Wanhan Karhunmäen tarina vie vuoteen 1914
Herännäisopistosta ympärivuotiseen juhla- ja leiripaikkaan.
Historia pähkinänkuoressa. Lapualla sijaitseva Wanha Karhunmäki on historialtaan Suomen ensimmäinen herännäishenkinen kansanopisto eli körttiopisto. Historialliseen, luonnonkauniiseen ympäristöön hyvien yhteyksien varrelle rakennettu Karhunmäki avattiin adventtina 29.11.1914. Opistokodiksikin kutsutussa Karhunmäessä opiskeltiin herännäisyyden ja isänmaallisuuden hengessä Pyhää Raamattua, siveysoppia, kotitalous- ja maataloustöitä sekä tekstiili- ja puutöitä. Paikassa oli sotien aikaan myös suojeluskuntatoimintaa. Kansanopistona Karhunmäki päätti toimintansa vuonna 1988 uusien tilojen valmistuttua Lapuan keskustaan.
Ympärivuotinen juhla- ja leiripaikka. Yli sata vuotta vanhat rakennuksemme seisovat tänäkin päivänä jykevästi alkuperäisillä paikoillaan. Paljon on remontoitu vuosien varrella varmistaaksemme vieraidemme viihtymisen. Nykyään Karhunmäki on vuoden ympäri palveleva juhla-, kokous- ja leiripaikka majoituksineen. Tiloistamme löytyy myös liikuntasali, saunat, kylpypalju ja kota metsälammen rannalla – vaihtoehtoja monipuolisiin tilaisuuksiin ja päivänviettoihin siis piisaa.
Körttimuseo
Vieraile Körttimuseossa. Päärakennusemme yläkerrassa sijaitsee vuonna 2008 valmistunut Körttimuseo, joka esittelee suomalaista herännäisyyttä ja talon opistohistoriaa. Museossa on esillä on mm. körttipukuja, valokuvakokoelma, muotokuvamaalauksia, kirjasto sekä opistossa tehtyjä käsitöitä. Samoissa tiloissa toimii myös pienimuotoinen kirjakirppis. Museo on erinomainen vierailukohde perheistä harrastelijoihin ja koululaisryhmiin. Pääsymaksu: vapaaehtoinen kannatusmaksu tai ryhmäopastus 50 €.